Milepæler: ASUS’ bærbare PC-er

Bærbare PC-er fra ASUS har gjennomgått tester under ekstremt tøffe forhold og på eksotiske steder. Mange av disse fantastiske bedriftene er blitt legendariske. Her forteller vi mer om prestasjonene som har etterlatt seg uutslettelige inntrykk.

I det ytre rom

Det oppstod ingen feil med bærbare PC-er fra ASUS under et 600 dager langt oppdrag i rommet.

To bærbare PC-er fra ASUS ble valgt ut av R&K – en stor leverandør av datamaskiner og elektronikk til aeronautiske oppdrag i verdensrommet – for at astronautene skulle ha tilgang til pålitelig databehandling under et oppdrag på romstasjonen MIR. Det oppstod ingen feil med noen av de bærbare PC-ene i løpet av de 600 dagene. "De bærbare PC-ene fra ASUS ble aldri overopphetet som enkelte av maskinene fra andre selskaper," sier Sergej Avdeev, den russiske astronauten som var med på romferden. "Det er svært ulik termisk flyt i verdensrommet og på Jorden. Kun bærbare PC-er med de beste løsningene for varmespredning kan overleve kontinuerlig bruk. Vi skrudde på maskinene om morgenen og lot dem stå på hele dagen uten å få problemer.

I luften

Bærbare PC-er fra ASUS hjelper helikopterredningstjenesten NRMA CareFlight å redde liv.

NRMA CareFlight er en helikopterredningstjeneste i New South Wales i Australia som bruker bærbare PC-er fra ASUS i ulike deler av arbeidet, inkludert luftfart, medisinsk behandling og administrasjon. Bærbare PC-er fra ASUS har en spesielt viktig rolle i CareFlights program for å øke overlevelsesgraden i ulykker der offeret har fått alvorlige hodeskader. Med hjelp fra mobil databehandling kan CareFlight bringe medisinsk personell til et ulykkessted raskere enn lokale ambulanser kan, og det er forventet at dette nye programmet vil kunne redusere antall dødsfall etter hodeskader med 33 %. ”Pilotene er svært imponerte over de bærbare ASUS M5-PC-ene og er forbløffet over hvordan de klarer å stå imot vibrasjonene i helikopteret,” sier Mark Lees, koordinator hos CareFlight. ”Vi er nå klare til å installere ASUS M5-maskiner i alle helikoptrene og koble dem til navigasjonsdatamaskinene om bord."

På veien

Bærbare PC-er fra ASUS fungerer feilfritt under et krevende off-road-billøp.

Bærbare PC-er fra ASUS ble valgt til å utføre viktige oppgaver under PATAGONIA 2000-løpet, der datamaskinene ble brukt i stekende sol i ørkenen og på snødekte fjell. En av nøkkeloppgavene var å fungere som navigasjonsenheter, noe de klarte med glans takket være den innebygde GPS-funksjonaliteten og muligheten til å vise dynamiske kart. De fungerte også som kommunikasjonssentre der man både hadde tilgang til e-post og toveis-videokonferanser. "Datamaskinene fra ASUS overlevde de ekstreme forholdene på den anstrengende kjøreturen uten at det oppstod en eneste feil," sier Aviv Shweky, som organiserte løpet.

På verdens høyeste fjell

Bærbare PC-er fra ASUS er de første som har nådd toppen av Mount Everest.

De tøffe forholdende på verdens høyeste fjell ville kanskje vippet andre bærbare PC-er av pinnen, men ikke ASUS. Et utvalg bærbare PC-er fra ASUS – deriblant U5, S6 (både lær- og bambusutgavene), W7 og U1 – ble valgt til å ledsage et team med fjellklatrere på en ekspedisjon til toppen av Mount Everest, kjent for lokalbefolkningen i Tibet som Qomolangma-toppen. Da de nådde base camp ved 5000 m, var det bare de bærbare PC-ene fra ASUS som fremdeles fungerte. De andre bærbare PC-ene ville ikke starte opp på grunn av de ekstremt lave temperaturene. ASUS U5 kom seg faktisk hele veien til toppen av Qomolangma på den svimlende høyden 8848,43 m takket være ekspedisjonslederen Wang Yongfong som bar den med seg som en hyllest til miljøvennlig teknologi – og dermed ble en bærbar PC fra ASUS den første i verden som har vært på toppen av Mount Everest.

Til verdens ende

Bærbare PC-er fra ASUS når nord- og sørpolen.

Bærbare PC-er fra ASUS har ved flere tilfeller vist seg å fungere perfekt ved de ekstremt lave temperaturene på nord- og sydpolen. Den mest minneverdige ekspedisjonen fant sted 16. desember 2003, da de anerkjente fjellklatrerne Shi Wang og Jian Lui la ut på en reise for å nå toppen av Vinson Massif, det høyeste punktet i Antarktis nesten 5000 meter over bakken, der temperaturene kan bli godt under -70 ˚C. Wang og Liu hadde med seg hver sin ASUS S200N for å skrive ned og dele opplevelsene under ekspedisjonen. S200N passet behovene deres perfekt: Den var lett og kompakt, hadde stor harddiskkapasitet og taklet utfordringene med å bestige et fjell. "De fungerte uten problemer under tøffe forhold og i ekstremt vær. Det var fint å ha en bærbar PC jeg kunne stole på i situasjoner der vi ikke hadde råd til at det skulle oppstå feil," sier Wang.

 

Vi har løsninger for ditt behov!